Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

προχώρει. . .


 Πυγμάχος ή Μαέστρος να γίνει ο Πολυβάκης ο Γ΄. . . Κουνάει τα χεράκια του εμπνευσμένα. . . Σαν να θέλει να ρημάξει, σαν να θέλει να διοικήσει ομορφιές. . .  - Ό,τι και σκατό να γίνει, οι ομορφιές βρίσκονται - οι ομορφιές πάντα βρίσκονται. . . Ανέκαθεν. . . Χωρίς ταξινόμηση, χωρίς κανόνα. . . Βρίσκονται. . . Άλλες ρημάζουν στο περίμενε για να βρεθούν και άλλες νωρίτερα τις σερβίρουν. . . Αυτό, Παναγιώτη μου. . . Γελάει όλη μέρα και δεν φοβάται τίποτα. . . . Και είναι μια σταλιά.  . . Βαριά σταλιά και όλος ο κόσμος, δικός του. . . Δεν θα τον χαλάσει ο κόσμος. . . Είμαι σίγουρος, σαν ηλίθιος. . . Χα.

  Τραγουδάει / ψιθυρίζει με ένταση και παραμυθολογία / γαβγίζει γεμάτα ο Tom Waits

and I wish I Had some whiskey and a gun
My dear, I wish I had some
Whiskey and a gun my dear


ενώ ο πρόδρομος του, Captain Beefheart, την ώρα που οι Mothers κοπανάνε το εύγευστο Louie Louie, ουρλιάζει με το δίκιο του

I wish I had a pair ‘o bongos!
Bongo Fury! Bongo Fury!
Oowwwww! Bongo Fury!
 Bongos από τομάρια ερωτευμένων, bongos από τομάρια ανειδίκευτων χωρίς έπαρση. . . Θα αυτοσχεδιάζουμε, λίγο να μοιάσουμε σε όσους ζούνε / θα αυτοσχεδιάζουμε για να ζήσουμε, λίγα χρόνια πάνω από το μέσο όρο ηλικίας και οι ημερομηνίες λήξεως. . . Δείγματα Ιστορίας. . .

 Δίκια ουρλιαγμένα και δίκια σε σάπια δόντια. . .

 Ονόματα σαν ξόρκια - διώχνουν ή φέρνουν κακό στα περίσσια. . . Επιστρέφουν με μνήμες-δείγματα δωρεάν, που δεν θέλει κανείς. . .

  - Μια ερωτική ιστορία;
  - O King Kong. . . Με τέσσερις πατούσες να τα βάζει με το σύμπαν και να καταλήγει σε ένα κρατήρα στην άσφαλτο, για μια μικροκαμωμένη που αγάπησε. . .  Λίγοι συνθέτες το εκτίμησαν αυτό. . . Ή ο Βέγγος. . . Στις ταινίες του όταν αγαπάει, το δείχνει. . . Δεν πουλάει μούρη. . . Όλο το σύμπαν το καταλαβαίνει όταν αγαπάει ο Βέγγος.  . . Μπορεί, στο τέλος, η κοπέλα να μην τον θέλει, να θέλει - όχι προτιμάει - έναν πιο ομορφούλη. . . Εκείνος τότε προχωράει και συνεχίζει, χωρίς να μαθαίνουμε την συνέχεια. . . Αλλά προχωράει. . . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: