Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

ΜΥΘΩΝ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ - Νίκος Β.

Στην μέχρι τώρα υπερεκτιμημένη (απο 'μένα) ζωή μου ελάχιστες εμπειρίες είναι άξιες μνείας και μελέτης απο διακεκριμένους κοινωνιολόγους και ψυχιάτρους (όχι ψυχολόγους).Μία απο αυτές είναι η γνωριμία μου με τον Νίκο Β.




Ο Νίκος ειναι μια ιδιαίτερη παρούσια,πνευματικά αλλα και εμφανισιακά.Είναι μια αυτοαμφισβητούμενη ιδιοφυία που προσπαθεί μέσω καποιόν υποτιμητικών (κατα τα αλλα πετυχημένων)σχολίων για τον εαυτό του να υποβαθμίσει αυτό το μισογκρεμισμένο θαύμα που έχει μέσα του.



Παρόλα αυτά ο Ν.Β. φτίαχνει την δικιά του ήρεμη και τόσο γλυκά παρηκμασμένη αυτοκρατορία του χωρίς βέβαια να απομακρύνεται επικίνδυνα απο τους κόλπους της πεζής (κουτσής;) Πραγματικότητας.Χρησιμοποιόντας ώς υλικά τα συντρίμια απο τους μύθους που ο ίδιος με τόση όρεξη και χαρα καταρίπτει καθημερινά συνέχιζει να επεκτέινετε αθόρυβα,να εξαπλώνεται σαν ευεργετική επιδημία αναμέσα στους ανθρωπόυς.Η πολύχρονη και αιματοβαμμένη πορεία του στον χώρο αλλα και χορό των οικοδομικών επιχειρήσεων φαίνεται σε όλη αυτη την μάταιη πλην κοπιάστικη του προσπάθεια η οποία αν και δεν θα δικαιωθεί ποτέ θα συνεχιστέι για πάντα



Ο Νίκος Β. δεν υπάρχει επειδή γεννήθηκε αλλα γεννήθηκε για να υπάρχουν εννόιες,ιδέες,γκριμάτσές μα πανω απο ολα ΑΛΗΘΕΙΕΣ.



ΝΙΚΟ Β. ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ.

2 σχόλια:

nikolas είπε...

Διεισδυτικη ματια στην ψυχοσυνθεση μιας ημισκοτεινης φιγουρας, που προσπαθει να καταστησει αποκρυφες τις πραγματικες της καταβολες, υφαινοντας ενα αδιαπεραστο νεφος συναποτελουμενο απο παραξενες εως εκκεντρικες συμπεριφορες και ιδεες, με σκοπο την προκληση συγχησης σε αυτους που απειλουν την ιδιωτικη ενοτητα των χαρακτηριστικων που σχηματιζουν την υπαρξη της στα ανεξερευνητα πεδια του χωροχρονου. Τον εχω γνωρισει τον Νικο Β και μπορω να πω οτι παντα με εξεπλητταν ευχαριστα οι διολισθησεις της συμπεριφορας του σε δρομους θολους και παραξενους, εκει οπου μπορει να κρυβεται συνεχεια χωρις το φοβο της ανακαλυψης.
Ποιητη, ξεχασες να αναφερθεις στη μυτη του, η οποια κατ'εμε ειναι βασικη πηγη του εγω αυτου του ανθρωπου

nikolas είπε...

The Empire strikes back