Τρίτη 30 Απριλίου 2013

''από την χθεσινή εκπομπή στα πόδια σου''


Απάνθρωπα παιδικά στιχάκια με μελωδίες απτές, μέσα και έξω από σένα, όλοι οι πρώην σου τώρα δικαιώνονται και κάνουν σύλλογο, φιλόδοξο μπούγιο με καπελάκια και μπλούζες, όλοι έχουν κάτι να πούνε για σένα, μια ιστορία με νύχτα που διαλύει και μέρα που ξεπατώνεται στα γέλια. Αυτοσχεδιάζω, παραπατάω, κατεβαίνω, δεν βουλιάζω, φοράω μαύρα, λάμπω, ταπεινά, ήρεμα και φτωχομπινεδιάρικα.

Είσαι μουσική αργά το βράδυ και εγώ ο γείτονας που τηλεφωνώ στην αστυνομία.

-

Η τρελή  ο δυναμίτης, νηστικιά με την νυχτικιά της σημαία τρύπια εκεί που χρειάζεται.

-

Ζευγάρι αντιμέτωπο / με ανοικτά τα στόματα, σημαδεύουν και πετάνε ο ένας τον άλλον χαπάκια που τραβάνε τις διαθέσεις, καπακώνουν δυο τρεις αισθήσεις, κοιμούνται ήσυχοι άλλοι να τους ονειρευτούν.


-

- Σαν πατέρα μου σε βλέπω. - Και τον πατέρα σου;  - Σαν Φρανσίσκο, ρλου ρλου ρλου. .   και χοροπηδάει / άντε ρημάδι να την πιάσεις, να την κατεβάσεις από τις οθόνες με τους ήρωες τους ψηφιακούς, να την ξαπλώσεις χωρίς να πληρώσεις για φύγεις μετά. . .

-

Πόλη γεμάτη εκκλησίες, λιγοστοί οργανωμένοι χώροι να ξαλαφρώσεις, στους τοίχους ΄΄Gay είναι το δίκιο του εργάτη΄΄, κάτι δεν πάει καλά αλλά πηγαίνει εκεί που θέλει, χάνεται για να το ψάξουν και να βρεθεί.  . .

κοντοζυγώνει. . .

-

Μεγάλη επιτυχία. Χθες έκοψα τα ήπατα της ψυχολόγου μου. Δεν το περίμενε. Επόμενο ήταν, δεν πληρωνόταν για αυτό. Η κορνίζα από το μισό πτυχίο της ράγισε. Μεγάλη επιτυχία. Όπως εκείνη την επιθεώρηση που πήγαμε και είπες ότι είναι μαλάκια και σου είπα ότι είναι ότι καλύτερο έχω δει και μετά ήθελες κουλούρι και πήγαμε στον Τάκη τον Ρεμούλα που κοπανάει την γυναίκα του μόνο όταν εκείνη του γκρινιάζει και εκείνος προσπαθεί να φάει μια μπουκιά τόση ώρα ορθοστασία ο άνθρωπος να πάρει δυνάμεις , αλλά δεν είχε κουλούρια και έτσι μαζέψαμε το σουσάμι από την τάβλα και το μοιράσαμε σε συνταξιούχους και περιστέρια. Μεγάλη επιτυχία, κάπου εκατό κιλά μάρμαρο.


3 σχόλια:

Фе́ммe скатале είπε...

Ε είσαι χρυσό κανόνι με ρόδες, ακαθάριστο. Σε χαίρονται οι χαμηλοκώλες της πέρα γειτονιάς.

Β.Σ. είπε...

Οι χαμηλοκώλες της πάνω γειτονιάς.

Фе́ммe скатале είπε...

Της πέρα ντε